Misty

.        .  .     .
MISTY
Kastroitu kotikissauros
s. 260407

Misty on ensimmäinen oma kissani, joka muutti meille Ilmajoelta kesällä 2007. Hankimme hänet tyttöpentuna, mutta vähitellen alkoi sukupuolikysymys arveluttaa. Ensimmäisellä eläinlääkärireissulla se sitten varmistui - prinsessasta tulikin prinssi!

Alku-ujostelujen jälkeen Misty alkoi olla oma riehakas itsensä. Sähköjohdot maistuivat, pitkien verhojen helmat hulmusivat ja hiiret saivat kyytiä. Laserpisteen perässä Misty jaksaa juosta loputtomasti ja parhaimpia leluja ovat kaikki yksinkertaisimmat asiat - pumpulipuikot, nippusiteet, puun lehdet, kepit... Välillä yöllä herään pieneen miukaisuun sängyn viereltä ja Misty loikkaa tyynyn viereen tuoden mahtavan saaliinsa minulle ja lähtee sitten puuhun nukkumaan ♥ Mistyn kanssa olemme harjoitelleet myös muutamia temppuja, joista varsinkin tassun antaminen luonnistuu hienosti.
Misty tuntuu olevan hurjan älykäs kissa, ymmärtää paljon sanoja ja merkityksiä, tietää koska hänestä puhutaan, tottelee pyyntöjä ja vastaa kysymyksiin.

Misty kastroitiin 7kk iässä ennenkö minkäänlaisia kollinelkeitä ehti ilmaantua. Perheen ainoana kissana Misty eleli vuoden verran. Jo melko pitkään oli tuntunut siltä, että energinen ja leikkisä kissa tarvitsisi seurakseen lajitoverin. Kun Cindy sitten tuli taloon, oli Misty kovin kiinnostunut tulokkaasta ja seurasi perässä kuin hai laivaa. Parissa viikossa kissat ystävystyivät. Ylimpiä ystäviä heistä ei ole tullut, mutta yhdessä leikitään ja hengaillaan, välillä myös pestään toisia ja nukutaan vierekkäin.

Cindyn tulemisen jälkeen Misty selvästi rauhottui, ja leikitettäessä antoi pennun leikkiä seuraten itse vierestä. Misty tuntui kasvaneen kerralla aikuiseksi. Myös ruokittaessa Misty istuu kiltisti vieressä katsellen Cindyn syömistä ja syö itse vasta kun toinen on lopettanut.
Noin vuoden yhdessäolon jälkeen kuin taikaiskusta Mistykin löysi taas leikkimisen ilon ja juoksee yhtä innokkaasti huiskun perässä.

Kotoväen seurassa Misty on rento pussaileva karvakera mutta alusta asti vieraat henkilöt ja tilanteet ovat pelottaneet. Vieraiden tullessa Mistyn löytää todennäköisimmin sängyn alta kurkistelemasta. Alettuani käymään kissanäyttelyissä olisi mukava ottaa myös Misty mukaan, mutta valitettavasti pelkonsa vuoksi se ei onnistu. Jos tilanne on Mistylle liian pelottava tai epämiellyttävä, häntä ei pitele mikään! Hyvänä esimerkkinä kuljetushäkkiin laitettaessa tarvitaan vähintään haarniska ja nahkahansikkaat kun hurjat tikaritassut huitovat joka suuntaan ja piikkihampaat hamuavat ympäriinsä. Misty on kaunis musta, kiiltäväturkkinen, todella hyvän kokoinen kissa. Luusto on vahva ja voimaa riittää kuin pienellä pantterilla! Ulkomuotonsa perusteella hän varmasti pärjäisi hyvin kotikissaluokassa.

Kotiin tullessa heti ovenraossa on vastassa miukupartio ja hurjat puskupussailut. Misty tuntuu olevan jälleennäkemisestä aina kovin riemuissaan. Sylikissaa hänestä ei ole tullut, mutta usein kellahtaa selälleen paijattavaksi ja jakelee hellyydenosoituksia muilla tavoin. Kissoistamme hän on eniten kiintynyt meihin ihmispalvelijoihin, ja näyttää sen kyllä ♥