Kissala

Meistä

FI*Draconian on pieni kissala Tampereella. Kasvattajanimi on hyväksytty FIFEssä marraskuussa 2009. Tarkoituksenamme on kasvattaa terveitä, ihanaluonteisia, suuria, kauniita ja tietenkin rodunmukaisia norjalaisia metsäkissoja.

Olen 30-vuotias markkinointi/oikeustradenomi pohjanmaalta. Alunperin olen kotoisin Kristiinankaupungista, 10 vuotta vietin Vaasassa ja kesäkuussa 2013 muutin Tampereelle.

Pikkutytöstä saakka olen haaveillut omasta kissasta, mutta äiskä ei meille olisi koskaan sellaista huolinut. Sain tyytyä paijailemaan ja loma-aikoina hoitamaan ja ruokkimaan naapureiden kissoja, joita onneksi olikin useita.

Tällä hetkellä meillä asuu 5 kissaa, 11-vuotias kastroitu kotikissauros Misty, 10-vuotias norjalainen metsäkissaneiti Cindy, Cindyn ensimmäisestä pentueesta 8-vuotias metsäkissapoika Tristan, Cindyn viimeisestä pentueesta 5-vuotias Vilja-tytteli sekä entisen sijoituskissa Nannan (Viljan tytär) tytär Aamu 3v. Kissat elävät meillä rakkaina perheenjäseninä, eikä niiden elintilaa ole sisätiloissa mitenkään rajoitettu. Ulkoilemassa käymme valjaissa ja meillä on myös suuri lasitettu parveke. Cindy ja Tristan kirmaavat valjaissa mielellään niin lumihangessa kuin kukkaniityillä, ja koko jengi viettää aikaa mielellään parvekkeella.


Jyväskylä 13.2.2011 Tristan (BIS) ja onnellinen omistaja :)

Mistä kaikki alkoi...
Tarina alkoi perinteisesti - alunperin suunnitelmanani ei ollut hankkia rotukissaa, käydä näyttelyissä saati alkaa itse kasvattamaan. Kissamaailma vei kuitenkin minutkin mukanaan! Ihkaensimmäinen oma kissani Misty, pieni musta kotikissapallero muutti meille kesällä 2007. Seuraavana kesänä aloin etsiä Mistylle leikkikaveriksi mustaa pitkäkarvaista tyttöpentua. Pääsinkin jo niin pitkälle, että olin lähdössä hakemaan varaamaani ihanaa maatiaispalleroa, mutta viime hetkellä omistaja oli luovuttanut sen tuttavalleen. Aikani surtuani törmäsin sattumalta Hillevillan kissalan ilmoitukseen norjalaisen metsäkissan pennuista. Pentueessa oli yksi musta naaras josta kiinnostuin oitis. Kävimme katsomassa pentuja ja olin myyty! 12-viikkoisena Hillevillan Rebekka (Cindy) asettui taloksi ja alkumurinoiden ja kisailujen jälkeen yhteiselo Mistyn kanssa on sujunut mukavasti.

Kun sitten maaliskuussa 2009 kissanäyttely järjestettiin Laihialla, ajattelin mielenkiinnosta lähteä nuorten luokkaan katsomaan millaisen arvostelun saisimme. Arvostelu ylitti kaikki odotukset ja kissakin viihtyi ja käyttäytyi esimerkillisesti.

Hyvien arvostelujen rohkaisemana aloin miettiä Cindyn jatkosuunnitelmia ja ottaa selvää kasvattamisesta. Päätöksenteon aika tuli viimeistään elokuun 2009 lopussa kun Cindy aloitti ensimmäiset hurjat kiimailut. Vielä sinetiksi kasvattamispäätökselleni kävin lokakuussa 2009 Tampereella kasvattajan peruskurssin.

Aloin käymään kissojeni kanssa näyttelyissä melko aktiivisesti, titteleitä ja jopa BIS-voittoja on kertynyt. Upeitten lastensa ansiosta Cindy on ollut useasti myös kategorian paras siitosnaaras.

Kasvatus on pienimuotoista, 0-2 pentuetta vuodessa. Tahdon varmistaa että minulla on tarpeeksi aikaa jokaiselle kissalle jotta saan luotua pennuille mahdollisimman hyvät olot elämän alkutaipaleelle. Tahdon kasvattaa pennuista reippaita ja sosiaalisia rakastettuja perheenjäseniä.