Cindy

 

CINDY "Chiqi"
IP, GIC FIN*Hillevillan Rebekka, DM
Norjalainen metsäkissanaaras, kastraatti
NFO n 09 musta/valkea
s. 050708
FIV & FeLV negatiivinen 11/2009, 2/2011, 3/2012
GSD IV normaali N/N
HCM-ultrattu 8/2011, 10/2013 sydän normaali
Veriryhmä A
Paino 5.2kg    
Sukutaulu
Näyttelytulokset
POH-KIS vuoden paras siitosnaaras 2011

Syyskuussa 2008 Cindy muutti meille Mistyn kaveriksi. Utelias kissa alkoi heti tutkia uutta paikkaa eikä jännittänyt vastassa ollutta kaveria joka seurasi tulokasta taukoamatta. Tutustumiseen meni muutama viikko. Cindy oli heti iloinen ja innokas leikkijä ja tutkija, jota välillä hieman ärsytti Mistyn jatkuva kiinnostunut seuraaminen. Yhteenottoja oli tuon tuosta, sohvan alta kuului pienen kissan murinaa ja sähinää ja tassut viuhuivat. Vähitellen tilanne rauhoittui ja kissat aloittivat sopuisan yhteiselon.
Cindy syksyllä 2009

En ollut koskaan ajatellut vieväni kissojani kissanäyttelyyn. Uteliaisuus alkoi kuitenkin herätä ja kiinnosti kovasti se, onko kissani standardin mukainen ja mitä mieltä 'ammattilaiset' siitä ovat. Kahdeksan kuukauden iässä Cindy pääsi ensimmäiseen näyttelyynsä nuorten luokkaan Laihialle. Tuomari tuntui olevan hurmaantunut, arvostelu oli todella hyvä ja tulos oli EX1. Siinä vaiheessa tiesin että tämä ei jäisi viimeiseksi näyttelyksi! Syksyllä 2011 Cindy valmistui Grand International Championiksi ja on tällä hetkellä kolmea sertiä vaille Supreme Champion.


Cindy viimeisillään tiineenä tammikuussa 2010
Cindy on keskikokoinen 5,8-kiloinen naaras jolla on todella vahva luusto, jykevät muskelit ja tasapainoinen vartalo. Pään kolmio on erittäin hyvä ja profiili suora, leuka keskivahva/vahva. Korvat ovat suuret, hyvin sijoittuneet ja päistä löytyy korvatupsut. Silmät ovat kauniit, hyvin sijoittuneet ja ovaalin muotoiset. Ne ovat keränneet paljon kehuja sekä väristä että muutenkin. Häntä on pitkä. Turkki on välillä muhkea, kunnes taas vaihdetaan bikineihin. Steriloinnin jälkeen turkki on vain muhkistunut muhkistumistaan. Karva on kiiltävän mustaa, turkinlaatu on upea äärettömän helppohoitoinen. Valkoista löytyy ainoastaan muutaman karvan verran kaulasta.
Kooltaan Cindy on keskikokoinen, voisi olla yhden tai kaksi numeroa isompi, mutta pentueiden jälkeen hän on kehittynyt oikein vahvaksi ja jämäkäksi pakkaukseksi.

Cindy on todella kova purisija ja pelkkä kosketus riittää siihen että kehräyskone lähtee käyntiin. Varsinainen sylikissa hänkään ei ole, mutta kiipeää usein päälle puskemaan ja kehräilemään. Yöt hän nukkuu sängyssä vieressäni. Aamuherätykset ovat hänen bravuurinsa, pienet kissantassut kipittävät ympäriinsä nukkuvien ihmisten päällä hurinan, puskujen ja pienen miukunan säestämänä.

Ensimmäisten pentujen myötä Cindy hieman rauhottui. Hypyt tanssilelun tai huiskien perässä ovat kuitenkin edelleen aivan hurjia - kuinka noin pieni olento pystyykään loikkaamaan kahden metrin korkeuteen tuosta vain! Hiiret ja Kickeroot saavat myös kyytiä ja rapinatunnelin läpi on mukava juosta edestakaisin tuhatta ja sataa. Välillä karvaiset kilpajuoksijat kiitävät peräkkäin pikajunana ympäri taloa, sohvan kautta sängylle, puuhun korkealle katonrajaan ja taas ympäri. Tyhjiin pahvilaatikoihin sukelletaan välittömästi pyörimään ja hetkessä niihin nakerretaan mukavat tunnelireiät.

Uusien tilanteiden tai ihmisten suhteen Cindy on rohkaistunut huomattavasti, uteliaisuus ja rohkeus voittavat aina. Uudet paikat tutkitaan vauhdilla läpikotaisin eikä kylässä ollessa edes esim. vieressä sähisevä vieras kissa tunnu häiritsevän uteliasta tutkijaa. Toimelias kissa on usein seuraamassa lähietäisyydeltä kaikkea hääräystä. Etenkin ompelutöissä ollaan suurena apuna sekä kankaan leikkaamisessa että ompelukoneella hurruuttelemisessakin...

Käymme silloin tällöin ulkoiluretkillä valjaissa. Varsinkin talvella Cindy kiitää lumessa hurjaa vauhtia, ihan kuin koira :) Jokaiseen puuhun täytyy tietenkin juosta vauhdilla - pysyy ulkoiluttajakin valppaana ettei ihan latvaan asti kirmata :) Kaikki muutkin hyppy- ja kiipeilymahdollisuudet huomataan ja fleksi ja fleksin päässä oleva ihminen joutuvat välillä kovalle koetukselle.
Cindy ulkoilemassa talvella 2010

 


Cindy viimeisillään tiineenä tammikuussa 2010

Neiti kaipaa omaa aikaa ja rauhaa, eikä aina jaksa innokkaan poikansa riehuntaa. Silloin kiivetään korkealle puuhun pieneen pesään sykkyrälle, laitetaan silmät ja korvat kiinni ja annetaan lasten riehua keskenään.
Cindy on luonteentaan hyvin huolehtivainen myös ihmisiä kohtaan. Jos joku huutaa tai parkuu, on Cindy nopeasti paikalla rauhoittelemassa kehräten ja miukuen. Oikea äitihahmo!

Cindyn ensimmäisistä treffeistä komean Gottiksen kanssa tuloksena saimme helmikuussa 2010 kolme ihana karvakerää, joista Tristan jäi kotiin elämäämme rikastuttamaan. Cindy oli aivan esimerkillisen mahtava emo.

Toisen pentueen Cindy sai Roopen kanssa huhtikuussa 2011. Pentue oli suuri, ja vaikka äiti kävi välillä jaksamisensa rajoilla, hän hoiti pentueen jälleen yhtä mallikkaasti kuin ensimmäisenkin. Tästä pentueesta meille jäi sijoitustyttö Kiara.

Kolmas ja viimeinen pentue maailman ihanimman Oskarin kanssa syntyi toukokuun lopussa 2012. Tilaustyö Vilja jäi kotiin jatkamaan äitinsä jalanjälkiä.

 

Cindyn jälkeläiset ovat menestyneet hyvin myös näyttelyissä, ja Cindy on ollut kuudessa näyttelyssä kategorian II paras siitosnaaras ja vuonna 2011 POHKISsin paras siitosnaaras sekä kesäkuussa 2013 saavutti DM-tittelin pentujensa ansiosta.

Syyskuussa 2012 Cindy pääsi steriloinnin myötä vihdoin ansaitsemalleen eläkkeelle. Koska kuitenkin ulkomuoto on etsistäkin loistokkaampi, näyttelyitä jatketaan vielä hissuksiin lasten seurana.